Hørsholm Kirke går live i påsken

Udgivet tir d. 24. mar 2020, kl. 12:34
Nyheder

I påsken starter Hørsholm Kirke med at streame gudstjenester live. Vi starter Palmesøndag den 5. april kl. 10. Du kan se gudtjenesten på vores Youtube kanal eller på Facebook.

Danmark lukker ned - verden er på pause

I første omgang kan det virke så uendelig tiltrængt med et pusterum efter alt bare er blevet speedet op årti efter årti. Men billeder, reportager og beretninger afslører de vildeste rædselsscenarier og overarbejde til bristepunktet for sundhedspersonalet på det ene hospital efter det andet - scenarier som måske også venter os. Alt imens hypoteser, prognoser og analyser prøver at ”regne den ud”, står vi midt i et drama, som vi kun har set på film, når hverdagen har kedet os.

Hørsholm Sogn er også på pause. Kirken og Sognegården er lukket, konfirmationerne er udskudt til sensommeren og alt er aflyst med undtagelse af enkle bitte små begravelser og bisættelser.

Kirken er om noget et fællesskab - både lokalt og globalt. Danmark har i denne tid vist sig som et stort fællesskab - vi har handlet som ét folk - vi har lyttet, taget hensyn og accepteret - med undtagelse af få frygtsomme og frygtløse.

Jesus største bud til os er "Frygt ikke, tro kun - og elsk så din Gud og din næste som dig selv”.

Går nogen i kirke, så er det hjemme i stuen - på telefonen, på skærmen eller gennem radioen, hvor kirken er skudt op, som champignon i helt nye former og faconer.

Om en uge - når krisen formodentligt er på sit højeste her i Danmark, indledes påsken med palmesøndag - hvor Jesus fremhæver en kvinde - en prostitueret, som alle foragter - for hendes betænksomhed. Han understreger, at hun aldrig nogen sinde i historien må blive glemt, og det er hun ikke blevet. Hvordan kan hendes ene handling være så betydningsfuld og altafgørende? Det skal vi høre om den 5. april kl. 10, når Hørsholm kirke går live for første gang og siden transmitterer alle påskeugens gudstjenester på nettet. Vi ses virtuelt.

Ophavsret: