Højmesse: ​Det mindste, Gud har skabt, er stort – hver gang!

MAR

Dato Søndag d. 29. marts 2020, Kl. 10:00 til kl. 11:00
Hørsholm Kirke, Kirke Alle 1, 2970 Hørsholm, Danmark
Nina Raunkjær

Hver dag får mennesker at vide, at de er gravide og skal være forældre og bedsteforældre. Og hver dag kan sådan en bebudelse både bringe chok og frygt og usikkerhed frem i dem, den involverer og glæde og håb og forventning. Glæden er både hver gang både ny og fin og overvældende og ældgammel og dagligdags og almindelig. At Maria denne søndag er fuld af uforbeholden glæde og taknemmelighed og bryder ud i takkesang til Gud, skyldes, at hendes noget ældre tante Elisabeth, der selv er gravid med Johannes Døber, lykønsker Maria med graviditeten, da Maria kommer på besøg hos hende. Elisabeth er det første menneske, der siger et uforbeholdent tillykke til Maria og glæder sig med hende over, at hun skal være mor til Guds Søn. Og så bryder Maria ud i sang, hvor hun fuld af tro og håb takker Gud for, at hun, der er en ukendt og fattig kvinde fra en fjern afkrog af verden skal føde verdens frelser og på den måde opfylde Guds ældgamle løfte til os.

Ophavsret: