Højmesse. Hellere kompliceret end alt for hurtigt færdig

Dato Søndag d. 7. juni 2020, kl. 10:00
Sted Kirke Alle 1, 2970 Hørsholm
Per Melhof

Trinitatis søndag er ikke særlig kendt, men en finurlig og festlig størrelse, som det er værd at bruge lidt tid på. Trinitatis, der betyder treenighed, handler om noget helt grundlæggende ved det kristne begreb om Gud: at alt, hvad der kan vides, tros, tænkes og tilbedes ved Gud, skal vides, tros, tænkes og tilbedes hele tre gange! Gud er altid både almagt, afmagt og sammenhængen mellem almagt og afmagt. Gud er Skaber, Søn og Helligånd.

Bøvlet. Ja, men vi kender det fra glæden, når andre mennesker ikke passer til den lille skabelon eller bageform, de selv, eller vi andre troede var rigelig plads til dem, men at de har flere og større nuancer, end vi lige gik og troede. Trinitatis er ikke kun nyttig for vores billeder af Gud, trinitatis peger også på vigtigheden af, at vi ikke bliver for hurtigt færdige med hinanden.

Ophavsret: