Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Filmaften

Dato
Torsdag d. 5. marts 2020, kl. 18:30
Sted
Barakstien 2, 2970 Hørsholm
Medvirkende
Nina Raunkjær

Vi skyder foråret i gang med en filmaften den 5. marts. Denne aften skal vi se den prisbelønnede tyske film "Min far Toni Erdmann"  fra 2016 - en film, der byder på psykologisk indsigt, politisk kommentar og fremfor alt en raffineret barok humor.

Sandra Hüller spiller den ambitiøse tyske karrierekvinde Ines, hvis job har suget glæden og meningen ud af hendes tilværelse, uden at hun magter at gøre andet ved det end at skrue yderligere op for sin kynisme.

Ines' far, Winfred - spillet af Peter Simonischek - er en anderledes krøllet eksistens, som bruger sin tid på at udsætte sin omgangskreds for ekstreme practical jokes, der dog ret beset er ganske harmløse. Med filtret paryk og kunstige tænder bryder han ind i sin datters forretningsmøder og fortæller hendes mystificerede kolleger usammenhængende løgnehistorier om sig selv.

I første omgang bringer farens belastende forstyrrelser Ines tæt på sammenbruddet, men gradvist begynder hun at spille med på de vedholdende julelege, især da hun fornemmer, at farens tilstedeværelse rokker ved de indgroede magtstrukturer, der hersker i  det firma hun arbejder for. 

"Min far Toni Erdmann er politisk, men også filosofisk. Livets mening findes i øjeblikkene, som vi alt for sjældent kan nyde, fordi vi har så travlt, siger Winfried, og man forlader biografen lykkelig efter en film fyldt med vidunderlige øjeblikke. Så længe vi er i stand til at se os selv og vores egen forfængelighed i et komisk skær, er der håb for menneskeheden". Claus Christensen i filmmagasinet Ekko

Denne filmaften er med præst Nina Raunkjær. Der vil være mulighed for at købe en sandwich og noget at drikke.