Højmesse

Søndag d. 18. april 2021, Kl. 10:00 til kl. 11:00
Hørsholm Kirke
Per Melhof

Levebrødspolitiker … levebrødsnødhjælper, levebrødspræst, levebrødslærer. Der er fagområder, hvor det bliver suspekt, hvis man først og fremmest gør det, man gør, for pengenes skyld … Gælder nok især arbejde for andre, arbejde båret af humane idealer: omsorg, hjælp. Den slags kræver, at det er hensynet til den anden, der kommer før hensynet til en selv. At man selvfølgelig deler vilkår med dem, man er sat til at gøre noget for. At man lever for de andre og ikke af dem.
Det er en tanke, der går helt tilbage til Det Ny Testamente: Når Jesus er den gode hyrde, er det ikke hans evne til at overvinde alle farer, der er på spil, men hans villighed til at dele vilkår med dem, han er hyrde for.