Korleder og dirigent Cille Buch

Nordsjællands Korskole ledes af Cille Buch, som selv varetager opgaven som daglig korleder for Nordsjællands Juniorkor og Nordsjællands Ungdomskor. Derudover er hun dirigent for Fredensborg Slotskirkes Pigekor, som har et tæt samarbejde med Korskolen omkring talentudvikling.

 

Cille Buch er solistuddannet operasanger og sangpædagog fra Det Kongelige Danske Musik-konservatorium i 2011. Hun arbejder som sangunderviser og coach for andre dirigenter og kor, men kan også selv opleves i operaproduktioner og koncerter rundt omkring i Danmark.

 

I alle Cilles kor er fokus, at det skal være trygt og sjovt at gå til kor, men der stilles også krav til koncentration og mødedisciplin. Alle fire værdier, som er vigtige, både når man skal optræde for hinanden og et publikum.

 

Som underviser arbejder Cille meget kropsligt og har den holdning, at man først lærer sin stemme at kende ved at afprøve dens grænser og turde slippe den fri. Hun siger: ”Mange børn tror fejlagtigt, at man skal ”pusse-nusse-synge”, når man synger i kor. Det mener jeg ikke. At synge i kor kræver disciplin og kontrol, men det kræver også vildskab, mod og tillid. Tillid til, at det er OK at synge forkert, at stemmen er smuk nok, og at man er god nok til at bruge sine ører og fortælle fede historier med musik. Det er mit job at give både børn og unge den tillid og mod. Et job jeg ELSKER!!”

 

Udover sine roller i Nordsjællands Korskole er Cille stemmeansvarlig sangpædagog for DR Pigekoret og medejer af musikteateret SaltoMortale, der producerer klassiske musikforestillinger for børn.

Cille Buch

 

Telefon

6029 3860


E-mail

fredensborgkor@hotmail.com